Blog

Internet aanbieders vergelijken is verstandig

In de tijd van tegenwoordig vergelijken wij alles. Online vind je informatie over financiële producten, verzekeringen, energiemaatschappijen, en meer. We willen allemaal het goedkoopste, dus ook de goedkoopste internet provider. Als je op zoek bent naar een nieuw pakket ga je als eerst internet aanbieders vergelijken. Al snel vliegen de aanbieders je om de oren. Daarnaast hebben aanbieders ook nog eens verschillende pakketten. Puur kiezen voor de voordeligste internet aanbieder valt wellicht weg in de jungle aan keuzes.

De juiste internetsnelheid kiezen

Hoewel je wellicht voor de goedkoopste internet aanbieder wilt kiezen, zijn er wel een aantal zaken waarmee je rekening dient te houden. Want hoe hoog moet bijvoorbeeld je internetsnelheid zijn? Als je 1 computer in huis hebt waarmee je af en toe eens surft, is een pakket van 10 Mbit/s voldoende. Echter zullen de meesten gaan voor 20 tot 30 Mbit/s. Als je regelmatig bestanden downloadt of online gamet, heb je minimaal 50 Mbit/s nodig. Je kunt altijd met een langzamer pakket beginnen en achteraf upgraden.

Alles-in-1-pakket of alleen internet

Wil je alleen internet aanbieders vergelijken of heb je ook interesse in bellen en televisie? Ook als je bellen en televisie al geregeld hebt, is het slim om de ogen open te houden. In veel gevallen is het goedkoper om alles bij één aanbieder onder te brengen. Mits de aanbieder het gewenste pakket beschikbaar heeft. Hoeveel zenders wil je? Wat zijn de voorwaarden omtrent bellen? Krijg je eventueel gratis extra’s, zoals een Wi-Fi versterker of sportkanaal? Tijdens het vergelijken op papier een aantal sommetjes maken is helemaal niet verkeerd.

Meer dan alleen een goedkope prijs

Kijk verder dan alleen de prijs als je de goedkoopste internet aanbieder gevonden hebt. Ook hier kun je nagaan of je eventueel gratis extra’s krijgt. Of wellicht kun je voor 5 euro extra per maand ook nog eens gratis bellen. Tevens kun je op zoek naar ervaringen van anderen met de desbetreffende aanbieder. Worden zij snel geholpen? Is de klantenservice goed bereikbaar? Belangrijke overwegingen, want wat als je straks zonder internet zit. Dan wil je natuurlijk snel geholpen worden. Daarom moet je tijdens het internet aanbieders vergelijken altijd even verder kijken.

Advertentie

Smartphones en internet

De laatste jaren is er veel veranderd ten opzichte van vroeger. Voor het eerst worden er meer mobiele telefoons verkocht dan computers en laptops. Zelfs tablets verkoopt inmiddels beter. Dit is een historische verandering. In dit artikel vertellen wij van Telefoondiscounter hoe internet op je smartphone werkt en waar je allemaal op moet letten.

 

Wat is mobiel internet?
Mobiel internet is het internet via je mobiele telefoon. Dankzij het mobiele internet is het mogelijk om overal online te zijn. Het is nu mogelijk om online te zijn in de trein, een café of op een vakantiebestemming. Nu kun je overal alles online bekijken. Mobiel internet is alleen niet gratis. Je moet er een abonnement voor afsluiten: dit kan bij een telefoonabonnement en bij een sim only abonnement. Je kunt via je smartphone ook online komen via wifi-verbinding. Dit kost geen extra geld en hier heb je geen abonnement voor nodig.

 

Wat kun je met mobiel internet?

Je kunt echt alles met mobiel internet! Je kunt dus van alles gebruik maken op het web. Je kunt internetten via je browser van je telefoon, maar je kunt ook internetten via bepaalde applicaties op je telefoon. Deze applicaties moet je installeren.

 

Waar moet je op letten?

Mobiel internet is niet eindeloos: je hebt een datalimiet. Dit is een maximale hoeveelheid data die je op je telefoon mag gebruiken. Met e-mails lezen en berichtjes sturen via Whatsapp zal je je datalimiet niet bereiken, maar bijvoorbeeld bij applicaties zoals Facebook gaat je data wel wat harder. Als je data op is, wordt het bij de meeste providers stopgezet. Wordt dit niet gedaan, dan moet je het zelf uitzetten: anders zitten er hele hoge kosten aan verbonden.

 

Veel providers ondersteunen ook geen mobiel internet in het buitenland. Je kunt daarom het beste je databundel uitzetten, zodat je niet met onverwachte kosten komt te zitten. Mobiel internet in het buitenland is namelijk veel duurder dan over je abonnement heen gaan in Nederland.

Internetten in het Buitenland

Gaat u op vakantie naar het buitenland? Of bent u van plan om te gaan reizen? Dan wilt u natuurlijk in sommige gevallen nog online blijven om de laatste ontwikkelingen op het thuisfront te volgen. Echter zijn er al tal van mensen voor u geweest die met enorme hoge internetrekeningen thuis kwamen terwijl zij er op het moment geen weet bij hadden. Daarom zullen wij u een aantal adviezen geven omtrent mobiel internet in het buitenland, zodat u dit uzelf kunt besparen.

Gebruik zoveel mogelijk Wifi netwerken

U weet dit natuurlijk vast wel, maar het gebruik van Wifi hotspots in het buitenland zal geen invloed hebben op het gebruik van data of eventuele extra kosten op uw maandelijkse rekening. Zorg er dus voor dat u voldoende gebruik maakt van de Wifi punten en eventueel zelfs uw mail dan even bijwerkt. U kunt dan weer met een gerust hart uw hele internet uitschakelen en na een dag of een aantal dagen weer online komen.

Bekijk de bundels

Tegenwoordig zijn er ook tal van aanbieders die het mogelijk maken om te internetten in het buitenland zonder enorme extra kosten te maken. Sim only abonnementen vergelijken voordat u op vakantie gaat is dan ook zeker geen gek idee. Op deze manier kunt u namelijk de voorwaarden van de aanbieders en de prijzen van internetbundels met elkaar vergelijken.

Ook kunt u natuurlijk bij uw huidige aanbieders de mogelijkheden bekijken. Er zijn veel aanbieders die tegenwoordig aanbieden dat u een deel van uw internetbundel kunt meenemen naar het buitenland. Over het algemeen gaat hier tot een maximum van 250 MB.

Ook erg handig

Wanneer u in het buitenland gaat internette met een bundel van uw aanbieder doet u er goed aan om een data verbruik applicatie te downloaden. Op deze manier krijgt u een melding wanneer u richting het einde gaat en zult u dus extra kosten kunnen voorkomen.