Wat is een provider?

Wat is een provider?

De dagelijkse bezigheden op het internet zijn al volkomen geïntegreerd in onze samenleving. ProviderHet is volkomen normaal geworden om meerdere malen per dag je e-mails te controleren, even Facebook in te kijken of in contact te blijven met onze vrienden via diverse applicaties. Hiervoor schaffen we een internet abonnement aan en we kunnen beperkt of onbeperkt gebruik maken van het internet. Zonder een internet provider was dit allemaal niet mogelijk. Weet jij precies wat een internet provider is? Hieronder leggen wij je uit wat dat nu precies is en welke verschillende diensten worden aangeboden door een dergelijk bedrijf.

Definitie en diensten internet provider

Een internet provider, ook wel internetaanbieder genoemd, levert diensten op of via het internet. Hierbij gaat het zowel om de internetverbinding voor de gebruiker als om de diensten waar men gebruik van kan maken via het internet. Het aanbod van kan uit het volgende drietal diensten bestaan: Internet Acces Provider (IAP), Internet Service Provider (ISP) en Internet Hosting Provider (IHP).

De eerste dienst, Internet acces provider, geeft de gebruiker toegang tot het internet. Dit kan zowel de toegang zijn voor een mobiel apparaat als een desktop. Hiermee wordt jou als gebruiker de mogelijkheid gegeven om websites te bezoeken en online applicaties te gebruiken.

Een bedrijf met de dienst Internet service (ISP) geeft de gebruiker de mogelijkheid om een eigen e-mailadres te registreren. OveralDeze diensten worden vaak aangeboden door grote bedrijven, zoals Google, Yahoo en Microsoft.

Voor het maken van een eigen website heb je een bedrijf nodig met de dienst: Internet Hosting (IHP). Allereerst dien je een domeinnaam vast te leggen en hosting af te nemen. Dit is in feite een plekje op de server bij de Internet Hosting Provider. De domeinnaam wordt gekoppeld aan de hosting, zodat deze online komt te staan. Vervolgens kan een webmaster hier een website van bouwen.

Op zoek naar een goed internetabonnement?

Voor meer informatie over een internet provider en de verschillende diensten kun je direct contact met ons opnemen. Samen zorgen we er voor dat jij internet op jouw eigen gewenste manier kunt gebruiken.