Waarom is glasvezel zo snel?

Waarom is glasvezel zo snel?

Maak jij thuis al gebruik van snel glasvezel of internet je door nog middel van een ADSL verbinding?

GlasvezelMet glasvezel kun je razendsnel internetten.

Een stabiele internetverbinding waarmee je in een mum van tijd bestanden kunt up- en downloaden van het internet.

Maar weet jij precies hoe een verbinding op internet met glasvezel precies werkt en waarom deze zo snel is?

Hieronder leggen we je uit hoe een internetverbinding met glasvezel werkt en waarom deze zo snel is.

De werking van een snelle glasvezel verbinding

Glasvezel is een hele dunne vezel dat werkt met licht. Door middel van laserlicht wordt er van de ene kant van de kabel gecommuniceerd naar de andere kant van de kabel. Wanneer er namelijk aan de ene kant een aan/uit lichtsignaal wordt gegeven dan is dit aan de andere kant te zien. Op deze manier worden er berichten doorgegeven via snellere internetverbinding.

Deze berichten zijn een vorm van digitale communicatie. Omdat de signalen lichtgolven zijn gaan deze ook met de snelheid van het licht. Dit maakt het mogelijk om super snel signalen te sturen via glasvezel.  Daarnaast is de bandbreedte veel ruimer, waardoor het ook mogelijk is om sneller te internetten.

Een ADSL verbinding wordt tot stand gebracht door een koperdraad. Deze ligt over het algemeen al lange tijd onder de grond. Koperdraad kan vaker storingsgevoelig zijn doordat deze last kan hebben van schommelingen in de temperatuur. Om deze reden heb je met een glasvezelverbinding over het algemeen ook een stabielere verbinding.

Glasvezel geleidt ook geen elektriciteit. Hierdoor is het makkelijker mogelijk om zonder storingen of een trage verbinding toch nog erg snel buitenlandse websites te bezoeken. Voor veel bedrijven is een glasvezelverbinding daarom een geschikte keuze.

De voordelen op een rij

Glasvezel werkt dus op basis van lichtsignalen en heeft vaak een stabielere verbinding dan bijvoorbeeld een ADSL verbinding.

Hieronder hebben wij de voordelen voor je op een rij gezet, zodat het direct duidelijk is waarom een dergelijke internetverbinding erg handig kan zijn voor in huis.

  • Super snelle internetverbinding!
  • Zeer stabiel internetten!
  • Super snel buitenlandse websites bezoeken!