Goedkoop internet helpt je spaargeld te verhogen

Goedkoop internet helpt je spaargeld te verhogen

Zoek je naar mogelijkheden om je spaarpot sneller te laten groeien? Uit verschillende onderzoeken onder Nederlandse consumenten blijkt, dat zij regelmatig te veel betalen voor hun vaste maandlasten. Denk aan de kosten voor verzekeringen, kosten voor het gebruik van een mobiele telefoon en kosten voor het internetabonnement. Door het aanbod bij verschillende aanbieders regelmatig te vergelijken, in plaats van een abonnement direct te verlengen, kun je maandelijks veel geld overhouden. Niet alleen interessant om je spaarpot te vullen, maar bijvoorbeeld ook wanneer je spaargeld beleggen overweegt. Des te meer spaargeld je direct in kunt leggen, des te voordeliger dat vaak ook is. De transactiekosten zullen zo relatief gezien lager uitvallen. 

Abonnementen bij internetproviders vergelijken 

Een internetprovider levert het internet aan huis. Nederland heeft een groot aantal van deze providers. Bekende voorbeelden zijn Ziggo, KPN en bijvoorbeeld T-Mobile. Veel consumenten combineren hun internetabonnement met een televisiepakket en het abonnement voor mobiele telefonie. Door diensten met elkaar te combineren krijg je vaak korting en profiteer van leuke extra’s. Denk aan een aantal gratis film- of sportzenders, een paar extra gigabytes aan mobiel internet, enzovoorts. Maak jij momenteel ook al gebruik van een alles-in-1 pakket? 

Spaargeld beleggen op de beurs 

Een lage rente bij banken maakt dat je spaargeld weinig rendement oplevert. Veel consumenten zoeken om deze reden naar alternatieven. Beleggen op de beurs of bijvoorbeeld investeren middels crowdfunding zijn hier voorbeelden van. Wees je ervan bewust dat er aan het investeren van spaargeld risico’s kleven. Je kunt een deel van je investering verliezen. Om deze reden is het belangrijk om je vooraf goed in te lezen op de manier waarop je geld kunt beleggen. Kies je ervoor om zelf te beleggen, of laat je dit beleggen door een externe partij? In dit laatste geval kun je maandelijks een vast bedrag naar je beleggingsrekening storten. 

Reacties zijn gesloten.