Vijf bespaartips waarmee je maandelijks geld bespaart

Vijf bespaartips waarmee je maandelijks geld bespaart

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om je maandlasten laag te houden. Controleer bijvoorbeeld eens of je zorgverzekering past bij de zorg die je momenteel nodig hebt! Mogelijk heb je in het verleden verschillende aanvullende verzekeringen afgesloten, welke niet meer passen bij de huidige situatie. De aanvullende verzekeringen zorgen voor onnodig hoge maandlasten. Er zijn echter meer bespaartips om geld over te houden! In dit artikel zetten we er een aantal voor je op een rijtje. 

Tip 1: zoek naar goedkoper internet 

Steeds meer internetproviders bieden consumenten een alles-in-1 pakket aan. Hierbij wordt goedkoop internet gecombineerd met mobiele telefonie en televisie. Door deze diensten bij dezelfde provider af te nemen, profiteer je van een aanzienlijk lagere prijs! Niet alleen krijg je korting op het geheel, ook bieden providers je vaak verschillende extra’s. Denk aan een snellere internetverbinding, meer televisiezenders, enzovoorts. 

Kijk bij het vergelijken van de verschillende internetpakketten goed naar de snelheid die geboden wordt. Controleer daarbij vooraf wat je huidige snelheid is. Op internet vind je hier verschillende tools voor. Vaak heb je een hele snelle, duurdere verbinding niet nodig. 

Tip 2: kies voor een andere energieleverancier

Veel huishoudens kiezen voor een energiecontract met een vast tarief. Wanneer de looptijd van dit contract verstreken is, ga je automatisch over op een variabel tarief voor energie. Dit betekent dat je maandlasten kunnen stijgen! Een energieleverancier heeft tweemaal per jaar het recht om de energietarieven aan te passen. Door op zoek te gaan naar een nieuwe energieleverancier, kun je mogelijk iedere maand besparen. 

Nog goedkoper is het om eenmalig in zonnepanelen te investeren. Met zonnepanelen wek je zelf een groot deel van de benodigde energie op. Gemiddeld heb je vijf tot tien jaar nodig, om de zonnepanelen terug te kunnen verdienen. 

Tip 3: stap over op sim-only

Loopt het abonnement voor je mobiele telefoon bijna af? In dat geval kun je ervoor kiezen om een nieuw abonnement met een nieuw toestel af te sluiten. Goedkoper is het echter om je mobiele telefoon een jaartje langer te gebruiken. Combineer het toestel hierbij met een sim-only abonnement. Je betaalt nu alleen nog voor het verbruik van mobiele data, telefonie en sms’jes.

Wist je dat veel providers de mogelijkheid bieden om tijdens de looptijd van dit sim-only abonnement over te stappen op een abonnement met toestel? Handig, wanneer je telefoon tussentijds defect raakt.  

Reacties zijn gesloten.