Smartphones en internet

Smartphones en internet

De laatste jaren is er veel veranderd ten opzichte van vroeger. Voor het eerst worden er meer mobiele telefoons verkocht dan computers en laptops. Zelfs tablets verkoopt inmiddels beter. Dit is een historische verandering. In dit artikel vertellen wij van Telefoondiscounter hoe internet op je smartphone werkt en waar je allemaal op moet letten.

Wat is mobiel internet?

Mobiel internet is het internet via je mobiele telefoon. Dankzij het mobiele internet is het mogelijk om overal online te zijn. Het is nu mogelijk om online te zijn in de trein, een café of op een vakantiebestemming. Nu kun je overal alles online bekijken. Mobiel internet is alleen niet gratis. Je moet er een abonnement voor afsluiten: dit kan bij een telefoonabonnement en bij een sim only abonnement. Je kunt via je smartphone ook online komen via wifi-verbinding. Dit kost geen extra geld en hier heb je geen abonnement voor nodig.

Wat kun je met mobiel internet?

Je kunt echt alles met mobiel internet! Je kunt dus van alles gebruik maken op het web. Je kunt internetten via je browser van je telefoon, maar je kunt ook internetten via bepaalde applicaties op je telefoon. Deze applicaties moet je installeren.

Waar moet je op letten?

Mobiel internet is niet eindeloos: je hebt een datalimiet. Dit is een maximale hoeveelheid data die je op je telefoon mag gebruiken. Met e-mails lezen en berichtjes sturen via Whatsapp zal je je datalimiet niet bereiken, maar bijvoorbeeld bij applicaties zoals Facebook gaat je data wel wat harder. Als je data op is, wordt het bij de meeste providers stopgezet. Wordt dit niet gedaan, dan moet je het zelf uitzetten: anders zitten er hele hoge kosten aan verbonden.

Veel providers ondersteunen ook geen mobiel internet in het buitenland. Je kunt daarom het beste je databundel uitzetten, zodat je niet met onverwachte kosten komt te zitten. Mobiel internet in het buitenland is namelijk veel duurder dan over je abonnement heen gaan in Nederland.

Reacties zijn gesloten.